Entrevista a Dani Gadea de els Barrets de Palla




 Entrevista a  Dani Gadea de els Barrets de Palla


Quan fa què vas a veure la Mostra?
Des del primer any que la van obrir. 
  
Quan fa què ajudas  a la Mostra?
Des del primer any, donant un petit cop de mà en algunes actuacions musicals. Però la meva ajuda és mínima, molt testimonial.

Define para ti que ès la Mostra?
Una manera de tenir una visió global de les figures que hi ha a la ciutat. És un punt de trobada de cultura popular. 

Quan fa qué toqueu  a la Mostra?
Des del primer any fem un assaig públic a la mostra. 

Com es fa forma el els Barrets de Palla?
Els del Barret de Palla neix quan sorgeix la necessitat d'ajuntar grallers per acompanyar algun gegant que no tenia música en un ceravila de barri, concretament a les Festes de l'Escorxador.  

Expliqueu qué es el barrets de Palla?
Som un grup de grallers que uneix gent provinent de diferents colles geganteres de la ciutat que hem fet un camí de formació en l'instrument. Defensem que els gegants han d'anar sempre acompanyats de música melòdica, i intentem fer-ho d'una manera digna i seriosa, encara que sigui sense tenir un gran nivell musical, però cuidant molt l'assaig, l'afinació, les estructures... I cap d'aquestes coses no està renyida amb passar-ho bé i fer festa. Anem intentant polir un repertori diferenciat i personal.


com us organitzeu lo de les sortides per anar a tocar?
Quan algun gegant del nostre entorn vol sortir en cercavila i no té música, es posa en contacte amb nosaltres per acompanyar-los. De vegades són els mateixos organitzadors de les cercaviles qui contacta amb nosaltres. 

Comentaris