Entrevista: Joaquim Fernàndez anteriorment Regidor de Cultura i Participació Ciutadana i actualment Portaveu del Grup Municipal de CiU a l’oposició

 Entrevista: Joaquim Fernàndez anteriorment Regidor de Cultura i Participació Ciutadana i actualment Portaveu del Grup Municipal de CiU a l’oposició

Quant fa que vas a veure la Mostra?
No recordo exactament, crec que ja vaig ser a la primera, si bé algun any potser no hi he pogut anar.

Define para ti que és la Mostra?
La Mostra són moltes coses: una demostració de la cultura popular del nostre país i de la implantació que té l’afició (o devoció) pels gegants a la nostra ciutat. És una oportunitat per poder conèixer a fons la riquesa amb gegants d’escoles, barris i altres entitats que té Mataró. També una forma de transmetre les tradicions a les noves generacions i mantenir-les pels que ja són una mica més grans. Moltes coses!!

qué feu a la Mostra?
Gaudir-ne! Passejar entre les figures per observar els detalls que a vegades ens passen per alt a les concentracions i cercaviles. Conèixer algun gegant que a vegades veiem poc pels carrers i també admirar i reconèixer la feina que els organitzadors fan a favor de la cultura i les tradicions de la ciutat i el país.

com inagureu la Mostra? Amb molta il·lusió i sorprenent-me cada any del treball que es fa per agrupar totes, o gairebé totes, les famílies geganteres de la ciutat.

quin gegant te agrada?
Això és molt difícil de respondre perquè tots tenen personalitat i mèrits propis. Uns per la pròpia figura, altres per la música i/o el ball, etc.
Evidentment són un devot d’en Robafaves i tinc un carinyo especial pel gegantó del P. Joan pels records que em porta, però totes i cadascuna de les figures tenen la seva personalitat i mereixen la meva admiració.












Comentaris