Als #gegants de Via Europa de #Mataró se'ls acumula la feina... Aquesta setmana el senyor Queco gaudeix de la festa d'aniversari d'en Xumetet i la Xumeteta.

Als #gegants de Via Europa de #Mataró se'ls acumula la feina... Aquesta setmana el senyor Queco gaudeix de la festa d'aniversari d'en Xumetet i la Xumeteta.


 resum fet per Carles Rigat Almansa de la colla de la Norilca i de la Colla Franxesco i de la Colla Xamarca 

Avui, diumenge 11 de Març, l'Escola Bressol "El Xumet" ha celebrat, respectivament, el cinquè i el tercer aniversari del seu gegant Xumetet i la seva gegantona Xumeteta.
En un matí assolellat però ventós hi ha assistit un grup de luxe de gegants dels voltants. La cercavila la iniciava la Colla Gegantera d'en Ton, amb una música esplèndida que sovint deixava bocabadats els assistents; la seguia la Colla dels Gegants de Via Europa amb en Queco, que feia mans i mànigues per perseguir als nens que els desafiéssin (a vegades passant-se una mica, però sempre amb bon humor); en Francesc de Sant Josep, també amb bona música i bons balls; en Lucius Marcius, de Peramàs-Esmandies, amb una batucada que es feia sentir; els del Pla d'en Boet, amb una Laia Sigil·lata que giravoltava com mai; i, per últim, els amfitrions, també ben acompanyats per una animada batucada.

Tot i no destacar per l'afluència de públic, ha estat una bona cercavila que, després de sortir del costat de l'escola, a la cruïlla entre el Carrer Major i el Carrer de la Mare de Déu de Núria, ha tingut els balls finals davant del centre Tres Roques, i s'han ofert llaminadures per als més petits de les colles. No cansats, els gegants han desfilat avall i han arribat fins al davant de l'escola, on entre la batucada d'en Lucius i una màgica gralla d'en Ton han fet gaudir a tothom de la música de fal·lera gegantera alhora que el sol de migdia guanyava terreny als carrers del barri. Fins i tot s'hi ha apuntat a ballar el Senyor Queco! Tot plegat ha estat una bona manera de celebrar aquests assenyalats aniversaris. Felicitats, Xumetet i Xumeteta!

Comentaris