Entrevista a Joan Baron i Castellà


Entrevista a Joan Baron i Castellà


Defineix que és la Cultura Popular:
Un seguit d'expressions basades en la tradició, la història, els esdeveniments, la llengua, la literatura, l'art i tots els elements que formen un poble i el seu calendari. 

Defineix què són les Santes:
La Festa Major de Mataró, però també un espai de trobada intergeneracional que serveix per consolidar tot el teixit associatiu de la ciutat, els seus barris en si, les diferents classes socials, polítiques, econòmiques, etc. També és un espai on es barregen les tradicions més ancestrals amb l'oferta cultural més potent i actual.  
Defineix per tu què és el Carnaval:
La fi dels 40 dies de Nadal i l'abandó del calendari solar pel calendari lunar, que comença el 2 de febrer amb la candelera i que, depenent amb la data de Pasqua, que ve regida pel primer diumenge després de la primera lluna plena de primavera, acaba amb el dijous de corpus a principis de juny. 
Defineix què és per tu la Vella Quaresma?
Un calendari popular que existeix a molts països de la Mediterrània i que a més de recordar antigament els rigors morals d'una època d'abstinències, servia i serveix per comptar les setmanes que falten fins a Pasqua. 

Què pintes?
Faig alguns dibuixos manualment, amb llapissos de colors, sobretot cases antigues de Mataró, i poca cosa més.

Comentaris