Entrevista a Jordi Cervantes dels Armats de Mataró


 Entrevista a Jordi Cervantes dels Armats de Mataró

 Quin Gegant t'agrada?
el meu Preferit és en Robafaves

Define qué és la Cultura Popular?
Cultura popular, es tota aquella cultura que es difon a traves de la tradició i de generació en generació. Per perdurar aquella tradició.

 Explica Qué és la Passió?
És temps de Quaresma, s'acosta la Setmana Santa. És temps de Passions. Ja fa unes quantes temporades que “La Passió – Últims dies de Jesús” és el primer acte que la nostra entitat ofereix al públic mataroní.Aquesta temporada modifiquem dies de representació per acostar-los més als actes central de la Setmana Santa. Enguany seran els dies divendres 23 de març, divendres de Dolors, a les 10 del vespre i el dissabte 24 de març a 2/4 de 10 del vespre.Els espais tradicionalment coneguts com l'Hort del Rector i l'Hort del Campaner seran de nou on podreu gaudir dels diferents quadres que defineixen la Passió, en un recorregut de proximitat a tocar dels actors. Però enguany cal anar-hi amb temps, ja que mitja hora abans de l'inici de les representacions es podrà accedir directament al pati on es podrà gaudir d'una ambientació de l'època amb música en directe, els personatges i la degustació de vi calent.





  qué som els Armats de Mataró?
Els Armats de Mataró som una associació de caràcter cultural de la qual es té constància de les nostres activitats des de l'any 1705 en la documentació de la Confraria del Santíssim Sagrament (Minerva) de la Parròquia de Santa Maria, que es conserva al Museu-Arxiu. En el seu llibre de comptes es troben reflectides diverses anotacions que fan referència al vestuari de l’època. És la prova documental més antiga de la presència dels soldats romans a les desfilades de Setmana Santa a Mataró.







Comentaris