Entrevista a Martí Anson

Entrevista a Martí Anson


Primer de tot, podria dir què significa que li hagin encarregat de fer el Cartell de les Santes?

L'encàrrec és una feina més, que s'encarrega per la teva professió. No li hem de donar més valor que les feines que s'encarreguen habitualment. El tema és fer-la el millor possible, com fa tothom.



Podria dir-me què és el que li va acabar agradant més del teu Cartell?
El que em va agradar més és el tema de la samarreta. Que la gent se la posés com a "hooligans"  de futbol i anés pel carrer com un únic equip. I a mées a més tingués la possibilitat de personalitzar-la amb el seu nom a l'esquena. Fer la gent participativa amb els colors del Mataró.



 Com es va inspirar en fer-lo?

Com deia abans, el paral·lelisme entre esport i les santes era una cosa que sempre m'havia cridat l'atenció. Els camps de futbol on es reuneixen tot tipus de gent, famílies, nens i nenes, gent jove, gent gran, borratxos, per defensar, cridar i donar suport als seu equip. A les Santes passa el mateix, families, nens, nenes, gent jove, gent gran i borratxos surten al carrer per donar suport a les figures de la ciutat.



 I, per últim, quants dies va trigar en fer-lo?


Per contestar-te aquesta pregunta ho faré  amb una anècdota de Picasso.


Un dia Picasso i uns quants amics seus estaven en un bar prenen unes copes, i el cambrer se li  va acostar i li va preguntar si era tan amable de fer-li un dibuix. Picasso, sense pensar-s'ho agafà un tovalló de paper i li va fer un dibuix molt ràpid. Un cop acabat li va donar al cambrer. I aquest amb el tovalló a la mà, va i li diu:
    -Preten que em cregui que això és una obra d'art seva? Si l'ha fet en un moment.
I Picasso va i li contesta:
- No noi, aquest dibuix he tardat tota la vida en fer-lo

Comentaris