Entrevista a Dani Àlvarez com a membre de assiciació del i15! i del Llibre No n'hi ha prou.


Entrevista a Dani Àlvarez com a membre de assiciació del i15! i del Llibre No n'hi ha prou.
 
 Primer de tot, podria dir què significa per a un que li hagin encarregat per fer el llibre?
 En el fons, dels membres de …i15! Era la persona, per formació i coneixement, que podía tirar-lo davant. Sempre amb la complicitat del grup (Lali, Raquel, Anna, Alba, Maria, Quico i jo). Ho he fet amb molt respecte. He llegit força i he fet recerca. EStic molt content d’haver-lo escrit. Per mi ha estat clau també tot el treball fotogràfic que hi ha al darrera. Les fotos d’estudi i de carrer de Conxi Duro, amb una part molt gran de fotos seves, les fotos de Sergio Ruiz (gran fotògraf de la ciutat), Albert Canalejo, Romuald Gallofré… i les fotos dels arxius històrics de Miquel Sala Girbal, el Fons Carreras… fotos trobades a l’Arxiu Municipal de Mataró i al Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró fonamentalment.

Com vas pensar en fer el llibre de les santes?
 Sóc membre de …i15! Associació cultural, des del 2003 que estem creant materials per donar a conèixer la festa, especailment Les Santes. Amb …i15! Hem fet diferents materials destinats a diferents edats: La Passada de Les Santes (llibre-joc amb imants) pensat per als infants més petits, tot seguit Les Santes amb lletra i música (llibre amb frases senzilles, voacabulari específic dels elemets de cada figura i un cd per seguir la Festa), La llegenda d’en Robafaves (llibre pels que están iniciats a la lectura), Contes de les Santes (8 volums amb 5 contes a cada volum dedicats a una figura de la ciutat i un il·lustrador per volum), Les Santes de Cap a peus (llibre manipulatiu), i hem produït les reoroduccions, juntament amb Festiari, de la Geganta, en Robafaves, la Momerota, el Drac de goma… el joc és educatiu i aquests elements contribuexien a jugar a les Santes. Ara calia fer un llibre per atotes les edats o per persones que tinguin ganes de saber coses, que no en tinguin prou de Santes i vulguin saber més cosetes.

Podria dir-me què és el que li va acabar agradant més del llibre Com ets vas inspirar en fer-lo? 
 Per mi ha estat clau el paper que ha fet el dissenyador, en Xevi Riera (clou.cat). Hem buscat el to. Volíem un llibre molt visual i que acompanyés el relat. Estem contents amb el resultat. A més, agrada molt. Ha estat molt important la contribució que persones de la ciutat han pogut fer: colles, persones a títol personal, experts com en Nico Guanyabens que ja és historiador i autor de publicacions sobre Les Santes. També la col·laboració de la Laia Gelonch (técnica de cultura) que ha estat fonamental per què és un llibre coproduït per …i15! I Cultura.
I, per últim, quants dies va trigar en fer-lo? 
Ha esta un treball llarg, ja que ha calgut fer recerca, esperar que les persones que han col·laborat tinguessin temps per fer retorn...


Comentaris