Entrevista a Robert Coll, president de l'Associació la Txaranguins Band

Entrevista a Robert Coll, president de l'Associació la Txaranguins Band

qué és per vosaltres ha ver vingut?
Per nosaltres venir a Mataró ha estat un honor ja que no hi haviem tocat mai. I ha estat un plaer haver pogut participar d'aquesta trobada de bestiari juntament amb la nostra Mulassa de Falset i totes les colles que han participat de la festa. Hem d'agrair a l'organització, a les colles i als petits i grans ja que ens hem sentit molt acollits en tot moment.


qué és per vosaltres qué us hagin convidat?
Nosaltres som una xaranga que acompanyem a la Mulassa de Falset a totes les actuacions que realitza tant a Falset, com a fora del poble i en saber que estavem convidats a Mataró ens ho vam prendre amb ganes ja que no hi haviem tocat mai i aquesta actuació ha estat l'inici d'un mes molt mogut per nosaltres en tema d'actuacions.

com va començar el grup txaranguins band?
El grup de la Txaranguins Band va començar alhora quan es va crear La Mulassa de Falset. Al crear-se la Mulassa, un grup de joves va començar a acompanyar la bèstia. L'objectiu només era acompanyar-la i no assajàvem gairebé mai. Al pas dels anys ens sortia alguna actuació sense La Mulassa, només els músics, però cada cop ens volien contractar a més llocs. D'aquí va sortir la idea de crear una xaranga a Falset, ja que en alguna ocasió s'havia intentat formar-ne alguna però no s'havia aconseguit l'objectiu. Ara Falset i el Priorat es pot dir que ja tenen xaranga. L'any passat vam crear aquest grup i vam tenir 20 actuacions en diverses poblacions, i aquest any ens estem consolidant i som més coneguts, i lògicament tenim moltes actuacions.

com veu pensar en fer el repertori de la música?
 El primer repertori eren peces de xaranga clàssiques i molt fàcils i també tocavem algun pasodoble. L'any passat vam fer una renovació molt important de repertori i sense eliminar les peces que teniem vam incorporar nous pasodobles, temes de pachanga, temes pop... i constantment anem renovant peces. Hem de tenir un repertori molt variat ja que segons el lloc on anem a tocar i el tipus d'acte on participem ens demanen un tipus de música o altre.


quina música toqueu normalment?
 A gairebé totes les actuacions fem una mica de tot i combinem peces de tot tipus, excepte les actuacions on ens demanen un repertori concret.

quina heu tocat avui? 
Avui no ens havien marcat un tipus de música concret i hem tocat un repertori variat, des de pasodobles, cançons de xaranga de tota la vida, cançons conegudes, temes actuals... i creiem que al públic ha agradat.