Entrevista a Mei Ros de Mataroaudiovisual



Quan fa que feu Mataró àudiovisual?
Mataró Audiovisual és una Entitat Pública Empresarial, que depèn de l'Ajuntament de Mataró, que va néixer el juny de 2006, emmarcada en el Projecte de creació d’un servei de comunicació audiovisual públic, i encarregada d’aplegar totes les iniciatives de l’àmbit de la comunicació audiovisual del territori. 


Quan veu pensar en fer coses al carrer per gravar lo que passa com festes,santes?





Defineix què és per vosaltres mataroaudiovisual?  
Mataró Audiovisual és una Entitat Pública Empresarial, que depèn de l'Ajuntament de Mataró, que va néixer el juny de 2006, emmarcada en el Projecte de creació d’un servei de comunicació audiovisual públic, i encarregada d’aplegar totes les iniciatives de l’àmbit de la comunicació audiovisual del territori.
L’Ajuntament de Mataró, reunit en sessió plenària celebrada el 12 de gener de 2017 va aprovar el nou full de ruta per a la prestació del servei públic audiovisual per l’Ajuntament de Mataró en els següents termes, entre d'altres:
  1. Fer convergir el canal públic de televisió m1tv i Mataró Ràdio sota un únic mitjà públic de comunicació audiovisual local amb les diverses expressions: televisió, ràdio i internet.
  2. Encarregar a Mataró Audiovisual, E.P.E. la gestió del nou mitjà de comunicació a través d’un nou contracte-programa amb l’Ajuntament de Mataró.
  3. Ubicar el nou mitjà de comunicació a les instal·lacions del Tecnocampus, on actualment hi ha la televisió i on ja existeixen estudis de ràdio, adaptant també nous espais.
  4. Definir els principals eixos dels continguts de la programació del nou mitjà respectant la personalitat de cadascun, especialment l’elevat grau de participació de persones i entitats col·laboradores.
El nou projecte que ara comença s’ha treballat fixant les pautes d’un nou mitjà transmedia -ràdio-televisió-digital - emparat sota els mateixos principis, objectius i finalitats que defineixen l’entitat, fixats en els seus Estatuts i Reglament de funcionament intern.
Mataró Audiovisual gestiona l'emissora municipal de la ciutat, en la que tothom hi està convidat a participar, des de mitjans de 2006 i la televisió pública de la ciutat des de 2017.
L'Entitat Pública Empresarial Mataró Audiovisual compta amb un Consell d'Administració que assumeix el govern, la direcció i fixa les línies d'actuació i amb un Consell Assessor, com a grup d'experts que han d'ajudar en la millora dels mitjans gestionats.


Els orígens
L'any 2006 Mataró iniciava l’aventura de la creació d'un organisme gestor de mitjans audiovisuals públics i, pocs mesos després d'una nova emissora de ràdio municipal,

que va començar les emissions regulars en els nous estudis de la primera planta del Centre Cívic Pla d’En Boet.
El projecte de creació d’un servei de comunicació audiovisual a Mataró, MATARÓ AUDIOVISUAL, fou encarregat per l'Ajuntament, amb l'objectiu d’aplegar totes les iniciatives municipals de l’àmbit de la comunicació audiovisual de la ciutat.
MATARÓ RÀDIO va néixer amb l’objectiu, sempre vigent, de ser l’emissora de la ciutat, un mitjà de comunicació a través del qual tothom pugui estar informat del que passa al nostre voltant, amb el qual les persones, les entitats i les associacions de Mataró puguin fer sentir la seva veu i opinar, essent un reflex de l’activitat i de la vida social de la ciutat. 
L'any 2017 es fa un nou pas al rebre l'encàrrec de l'Ajuntament de Mataró d'integrar els dos mitjans audiovisuals públics de Mataró, convertint Mataró Audiovisual en un mitjà transmedia, que produeix continguts que s'emeten per ràdio (Mataró Ràdio), per televisió (Mataró Televisió) i per mitjans digitals (Mataró Digital).