Explicació de les Sales de la Mostra de Gegants a les Esmandies 2019



A la Planta baixa tenim La Norilca en Lucius la Laia Sigilata Guardavinyes Maria de Mata el Paler en Franxesco en Mia el Pare Echarri i en Carretero , també tenim a Iluro Alarona ,
en Mossén Bisctúter la Palaueta en Terenci i en Ferm.

En la sala quan entres et vas a la dreta i trobarás a en Joan Ferrer i en Víctor la Carmeta el Angelot el Avi Samago la Áliga Seyoreta Harris i la Turoneta i en queco el Pinxo i el Patufet i en Ferranet i les dones de rocafonda el L’Iluret, la Xumeteta , en Godrac, el Santi en Jaumet en toni en mikelt i capgrossos de la Sala.

En la sala esquerra tenim en Sindret en tridi i els Capgrossos de la Closka i també tenim la Estel de Valldemia.

En el fons on está en Mia en franxesco hi ha una altre sala qué estan en bru i en brunet i les Bruixes del Carrer Sant Joan amb el Sol i la Luna i si entres més a din-tre estan els personatjes de Carnaval la Juliana i semproniana portafardells Bisbassa. I després tenim els diables de Atabalats de Cerdanyola els capgrossos de Mataró  els Batoners de Mataró  i per Acabar la colla Sardanista creixent de Canet de Mar.

Després quan surts de on de la sala de on está els personatges de carnval i també veus els bru i en brunet si pugés les escales veus a la ona i en xanet-xaneta també a la Peita Mei i a la Baldufa i en Pep Figueret i també veus de DracSolá i veus el zig-zag i quan estás a dalt veus el negrito Benardino i la cirereta i també en Pare Joan.

Després si entres més a prop veurás a la Menuda, jordi de la llántia en Tomás, i on está el tomás s’ha fet una altre sala amb gegants qué són en Quimet el rei i municipal de la Cooperativa de Mataró en Llorenç i la Carme gegants de les cinc sénies en Joaquim la Maria i en pau i en perejoan ferrer i l’Executiu i després de la sala on us he dit qué estaba la nova sala veureu a la Anna a la Cuetes a el Berto en Mart el Guepard en Cisquet en Ton el Soli-xent en Llauderet la Iaia la Galaneta en Garrofa la Rocaina i Pep la Guineu i la Lourdes. i també están els cavallets de Mataró.

I on está el Soli-xent i en Llauderet hi ha una altre sala amb gegants i capgrossos el gegantó de la verda vella i la toneta del bar toneta en silvestre i la simoneta de sant simó gegants de Argentona Merlína la Pepeta i en Martí Wallly toti

Entre la on está en Garrofa i la Rocaina i ha una altre sala amb gegants amb bata qué són la guisuca la Ageleta en Xumetet en Franxesc en Corssi en Tabalot la Tomassa la iris la Gemma i en DracAlegre.


Comentaris