Entrevista a Dans Invitro


Entrevista a Dans Invitro

Quan va Començar a Dans  Invitro?

Dans Invitro es va crear fa 6 anys, l'any 2014 durant la celebració de l'utima activitat de la primera edició del 29 és dansa. 

qué és per vosaltes Dans invitro?
Per nosaltres Dans Invitro és una manera de comunicar-nos amb la nostra ciutat fent el que més ens agrada. Compartint la nostra feina amb els altres i aprenen de tot l'equip que forma part del col.lectiu. DANS INVITRO som un col·lectiu de persones residents a Mataró que  desenvolupem la nostra activitat diària al voltant de la dansa, les arts del moviment i la pedagogia. Com a artistes ens unim per respondre a  la necessitat de donar visibilitat i cabuda a la creació contemporània  en aquest àmbit i ens proposem establir un punt de referència de les arts del moviment, dins i fora a la ciutat, que permeti cobrir les necessitats d’investigació, intercanvi, exhibició i difusió dels creadors actius que hi viuen. Creant així projectes artístics com a companyia, projectes pedagògics i accions diverses relacionades amb el moviment i la difusió de la dansa.

qué és per vosaltres en una sola Paraula Dans Invitro?
Moviment

qué és per vosaltres organitzar  l'activitat al carrer de les escoles de dansa de Mataró?
Aquesta activitat no és una activitat oficialment programada al 29 és dansa però sí forma part de la celebració conjunta que contraprogramem amb les propostes del ajuntament. És una oportunitat per donar veu, espai i visibilitat a les escoles de la ciutat, per tant, és una activitat indispensable i necessària que cuidem molt i volem que segueixi en actiu.

com va sorgir la idea en fer dans invitro?

D'una necessitat d'oferir contingut artístic a la ciutat on residim. De fer arribar la dansa a tothom i de fer xarxa i força entre ballarins i ballarines de la ciutat. Junts, com a col·lectiu hem pogut fer moltes més coses que si haguéssim treballat per separat.

com va sorgir organitzar el dia mundial de la dansa?

El dia mundial de la dansa porta molts anys celebrant-se a la ciutat, però fa 7 anys es va crear oficialment el 29ésdansa que és un cicle de propostes més enfocades al dia 29 en particular.
Pensem que sempre s'ha donat veu però amb aquest cicle, la dansa agafa molt protagonisme durant aquell dia i l'organitzem especificament gent del sector.
Es va crear un any abans de Dans Invitro i aquesta primera edició va donar peu a trobar-nos l'equip que ara el formem. 

El 29és Dansa és un dia de celebració, és una oportunitat per visibilitzar la dansa, fer-la accessible a tothom, fer partícep al ciutadà d'aquest art, és també una manera de col·laborar i fer xarxa amb altres entitats, artistes, escoles i agents de la ciutat i també és una reivindicació amb la idea d’engendrar llavors que puguin seguir creixent la resta de dies de l’any.

Comentaris